Venstrefløjens racisme

En ting der har slået mig som underlig er venstrefløjens ophidselse over racistiske bemærkninger. Selvfølgelig kan ingen liberalist gå ind for racisme, udover retten til at have racistiske holdninger, og dyrke aktiviteter, der ikke udmøntes i overgreb imod andre mennesker. Men racisme handler idag ikke om racer (som ordet indikerer det burde). Racisme handler idag om kulturer og det er netop det der undrer mig ift. venstrefløjens had imod racisme. For de er jo netop racister ud fra den moderne definition.

Der er på den yderste venstrefløj et indædt had imod produktive mennesker, der får succes med deres forehavende og derved bliver “rige”. “De rige er nogle svin og skal bare betale mere i skat”. Mindre rabiat, men dog stadig agressivt, lyder det fra den mere moderate venstrefløj, som f.eks. Socialdemokratiet og SF. Det ses tydeligt i de forslag om millionærskatter disse partier har bragt på banen.

Men det er vel rimeligt at betragte produktive og succesfulde menneskers verdensanskuelse som en form for kultur, omend en mindre en af slagsen. Således er venstrefløjens angreb på de “rige svin” jo et angreb på en verdens anskuelse og derfor, på en kultur. Det må vel således være en slags racisme, om ikke andet, så i den moderne fortolkning.

Ville venstrefløjen mon ikke finde det racistisk, hvis nogen forslog “De muslimske/jødiske/rødhårede/brillebærende mennesker er nogle svin og skal bare betale mere i skat”. Det kan der vel ikke være nogen tvivl om, på trods af at religion, eller verdensanskuelse som det jo i virkeligheden handler om, intet har med racerat gøre.

Men venstrefløjen er jo per (egen) definition “de gode” og “de bamhjertige”, og det kan de naturligvis ikke forene med noget så ondt og grusomt som racisme.

PS: Dette er naturligvis intet forsvar for racisme af nogen art, hverken den der er rettet imod racer, religioner eller produktionsmæssig formåen, evner og gå-på-mod.

Reklamer

14 kommentarer to “Venstrefløjens racisme”

 1. Jo, det kan du have ret i. Faktisk er venstrefløjen jo dem der indædt hader mest, begår mest vold og i mindst grad tolererer andre holdninger.

  Hvis jeg bliver spurgt om jeg er racist så svarer jeg enten:

  1. Nej, jeg hader alle ligeligt.

  2. Jeg er kulturracist. Jeg finder f.eks at den vestlige kultur er bedre end shariasamfund.

  Efter den moderne definition er vi faktisk næsten alle sammen racister, hvorefter begrebet bliver lidt meningsløst.

 2. Ja. Venstrefløjen hader os fordi vi ikke gør noget eller som udgangspunkt ønsker at forholde os passive ift. andres problemer.

  Vi hader dem fordi, de med statens vold, tvinger os til aktivt at gøre noget vi ikke vil.

  Men vi hader dem kun i deres aggressive handlinger og aldrig i intensionen, modsat venstrefløjens had imod vores passive ønske om at blive ladt i fred.

  Og racisme er vel udelukkende forkert, når det udmøntes i overgreb imod objektet. Altså sådan som venstrefløjen gør.

 3. joeh, nu er jeg jo selv statist, omend i mindre omfang en vanligt for en dansker.

 4. @Skovgaard.
  I know. Det er nu heller ikke skatten som sådan jeg angriber her. Det er mere den diskriminerende fordeling af skattebyrden.

  Optimalt set burde vi jo alle betale det samme i skat, kroner og ører og de penge skulle dække de let forudsigelige og derfor planlagte tiltag i samfundets interesse. En ny vej koster x, som så skal betales af y skatteydere, der hver især betaler x/y. Det er objektiv “Fair Forandring”.

  At jeg så mener at denne planlægning og administration, kunne foregå i 100% privat regi, er en anden sag.

 5. Fin blog, omend lidt vage sammenhænge. Kunne godt leveres med lidt mere punch, men den grundlæggende tese om at socialisters irrationelle had, kan sidestilles med racisme – er lige på sømmet.

 6. @Skovgaard.
  INGEN rationelle mennesker ville kalde det racisme, fordi muslimer OGSÅ skal betale skat. Det er racisme hvis muslimer kva deres religion, skal betale mere (eller for den sags skyld mindre) skat end andre.

  Mit argument er at de udsatte (muslimerne) vel er en samfunds gruppering på ligefod med de dygtige/arbejdssomme. Og derfor må det logisk være sådan at hvis den ene samfundsgruppes ekstra byrder er udtryk for racisme, så må det samme gælde for den anden (og alle andre samfundsgrupper).

 7. @Anders.
  Jeg er ikke økonom eller uddannet indenfor samfundsforhold, eller bare noget der ligner. Jeg skriver mine betragtninger på mit eget grundlag og håber på at bliver klogere gennem den kritik, det afstedkommer. Så du skal ikke regne med alt for mange store økonomiske profetier fra min hånd. Alt jeg kan tilbyde er mine personlige betragtninger, baseret, efter bedste evne, på logik.

  Men tak for din ros ;-).

 8. Ja jeg har da nydt Jan’s utrættelige kamp for rationel tænkning på blandt Information og på ham tossen Lars Asp’s hjemmeside. Så thumbs up fra mig!

 9. Christian Scherwin Says:

  Jeg havde aldrig tænkt over at den “moderne” definition af racisme faktisk omfatter venstrefløjen… På den anden side er det jo bare en fortsættelse (eller måske en påpegelse?) af det nyttesløse ordkløveri der har fundet sted. I hvert fald mener jeg, at ordet racisme kun skal bruges i racemæssig sammenhæng, ellers er det jo fuldstændigt meningsløst og på det nærmeste en stråmand.

  Men tak herfra for det tankevækkende indlæg! 🙂

 10. @Christian Scherwin.
  Jeg er helt enig med dig i at det er nytteløst ordkløveri. Det irriterer mig bare at man bilder sig ind at man kan råbe racist efter andre i den ene sammenhæng for derefter at antage holdninger der er præcis ligeså diskriminerende, men hvor objektet ikke er defineret af race eller religion. Det finder jeg usmageligt og tåbeligt.

 11. @Skovgaard.
  Det glæder mig at du har fundet mine indlæg rationelle. Det ser dog ud til det er slut med Information, efter at de har slettet 3 af mine indlæg fordi jeg har givet de røde banditter igen af samme skuffe som de lagde ud med. Det har jeg naturligvis klaget over, men jeg tror ikke det nytter og jeg må naturligvis respketerer informations ejendomsret.

 12. Thomas Ole Brask Jørgensen Says:

  Hey Mr. JDA

  Den der bruger racismekortet i en debat har jo allerede tabt debatten på gulvet. Er det ikke Goodwin’s law?

  Vi ses på Informations debatsider.

 13. Hej Thomas,

  Jo du er vist tæt på mht. Godwins Law. Jeg mener dog den primært handler om nazisme, kontra racisme. Det er noget med at jo længere end debattråd bliver jo større er sandsynligheden for at der vil forekomme sammenligninger med hitler/nazismen.

  Der er dog absolut ikke noget objektivt galt med at være racist, sålænge man ikke begår overgreb på andre mennesker. Det er helt og aldeles rimeligt at have dens slags holdninger og tilmed ytre dem frit for dem der gider lytte. Os der ikke kan lide den slags yttringer skal naturligvis bare ignorere den slags pjat (min subjektive mening).

  Jeg begriber slet ikke hvorfor at det kan kaldes et overgreb at yttre sin mening, blot fordi der findes nogle (mange heldigvis) der finder den usmagelig. Ligeledes er der vist en generel misforståelse af at man har yttringsfrihed overalt. Men det giver sigselv at man kun har yttringsfrihed i det omfang man har en ejendomsret. I mit hjem, for eksempel, vil grove racistiske yttringer, blive begrænsede af en prompte anmodning om at skride. Og tilmed bakket op af magtanvendelse om nødvendigt.

  Ingen har ret til at begrænse andres mening, men alle har en ret til at ignorere/boykotte dem der fremfører den.

  PS: Jeg læser ikke længere information, og holder mig fra debatterne derinde, da debat redaktør Espen Fyhrie, har en meget bizar forståelse for “god tone i debatten” og derfor har slettet flere af mine indlæg. Måske jeg vender tilbage på et andet tidspunkt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: